Budaya Korporat SIDMA

Static overlay

Budaya Korporat Progresif

SIDMA College mengamalkan "Budaya Korporat Progresif" untuk menangani tuntutan dinamik persekitaran luar, pihak berkepentingan, dan pelajar.

Untuk kekal relevan, pengurusan kolej menekankan, mengawal, dan memberikan penekanan yang besar dan nilai terhadap hubungan dengan persekitaran luar dan semua pihak berkepentingan yang berkaitan (ibu bapa dan pelajar). Kami percaya bahawa hubungan yang baik yang berterusan akan meningkatkan relevansi kolej, kelebihan bersaing, serta kejayaan.

Kampus ini bertindak sebagai contoh masyarakat demokratik yang memupuk "Perpaduan dalam Kepelbagaian" dan menyediakan platform yang diperlukan untuk pelajar mengamalkan kemahiran dan alat yang perlu untuk kehidupan demokratik, seperti meraikan bersama pelbagai perayaan Malaysia.

Staf yang menganggap tempat kerja mereka lebih dinamik dan berjiwa usahawan mempunyai rasa kepuasan yang lebih besar dalam peranan mereka dan memberikan yang terbaik untuk mencapai matlamat kolej.

Pelbagai sub-budaya seperti budaya keberkesanan, kepercayaan, optimisme akademik di kalangan staf, melakukan perkara yang betul dari awal, kerjasama, dan lain-lain sentiasa diberi penekanan dan dipantau terutamanya semasa penilaian tahunan staf. Ini untuk memastikan usaha kolektif yang diberikan dalam peringkat transformasi yang berterusan menghasilkan hasil berkualiti, dan dengan itu akan mempromosikan pencapaian akademik pelajar, termasuk perkembangan menyeluruh pelajar dan standard kolej.